Desert tort Raffaello

Postat de mirela0911 in Torturi
17 Ian 2018 | 22938 vizualizari
Desert tort Raffaello

Este unul din cele mai bune torturi pe care le-am facut. Ai senzatia ca mananci celebrele bomboane Raffaello intr-o varianta mai mare! Ba chiar mai bun! Cand am savurat ultima bucata din tort mi-am zis ca va trebui repetat neaparat si nu a fost doar parerea mea!  Pentru reteta acestui minunat tort m-am inspirat de pe site-ul omgchocolatedesserts.com!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 210 g albusuri (cca 7 albusuri)
  • 210 g zahar tos mai marunt
  • 125 g unt
  • 100 g migdale macinate
  • 100 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt

Crema:

  • 390 g ciocolata alba
  • 350 g iaurt grecesc
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 g lapte dulce (trebuie lapte de cocos dar nu am avut)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 10 g gelatina maruntita

Pt. ornat:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 m smantana pentu frisca
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 50 g nuca de cocos
  • fulgi de migdale
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna untul in fir subtire si se mixeaza continuu pana la incorporare.

Separat se amesteca impreuna faina, migdalele macinate si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 3 reprize, amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Aceasta compozitie se imparte in doua parti egale.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 21 cm. Se toarna jumatate din cantitate, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute, pana prinde o usoara culoare aurie si trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Se pune si cealalta jumatate de blat la cuptor.

Dupa ce s-au racit bine blaturile, se taie fiecare in doua, pe orizontala.

Crema: Intr-o craticioara se pune laptele dulce si frisca lichida. Se incalzeste pana aproape de fierbere. Se stinge focul si se adauga ciocolata rupta bucati. Se amesteca pana se omogenizeaza totul. Se adauga uleiul de cocos. 

Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute, apoi se toarna in amestecul cu ciocolata si se amesteca pana se dizolva bine gelatina. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se adauga iaurtul grecesc si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel. Se da la frigider pana incepe sa se ingroase usor, pentru a putea umple tortul. S-ar putea sa dureze mai mult de o ora.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza inelul detasabil de la forma de tort in care s-au copt blaturile. Se tapeteaza cu folie alimentara si se asaza primul blat. Se unge cu o parte din crema de ciocolata, se asaza al doilea blat, din nou crema, blat, crema si ultimul blat deasupra. Se da la rece, de preferat peste noapte, pentru a se intari bine crema.

Se scoate a doua zi de la frigider, se indeparteaza inelul si folia alimentara. 

Frisca lichida si smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu o lingura de zahar pudra pana se intareste. Se unge tortul pe margini si deasupra cu frisca. Se fac si cateva moatze, apoi se presara nuca de cocos deasupra si pe margini (pe margini nu m-am descurcat prea bine cu presaratul :D ) Am adaugat si cativa fulgi de migdale si am folosit bomboane Raffaello pentru decor.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii. Este DELICIOS! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (51)
Retete similare

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone

Blatul: Mixati galbenusurile cu zaharul bine. Incorporati untul topit, apoi laptele. Faina o amestecati cu cacaoa si praful de copt. Incorporati totul in compozitia de galbenusuri, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2018, 19:47
la 17.01.2018, 19:47
Un deliciu!
la 17.01.2018, 19:51
O, ce minunatie de tort! Felicitari draga mea!
la 17.01.2018, 19:57
frumos si bun
la 17.01.2018, 20:06
Delicios!

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking