Tortulet Primavara Capricioasa

Postat de Constelatialeu in Torturi
13 Mar 2018 | 3644 vizualizari
Tortulet Primavara Capricioasa

Recunosc ca-mi plac provocarile, astea ma tin in priza, imi produc adrenalina, asa ca am acceptat treaba asta cu Dr. Oetker, cica are un robotel de dat...si daca tot are de ce sa nu incerc si eu, poate-mi pica ...macar un surubel.....

Ingrediente

  • Blat diametru 18 cm
  • 4 oua mari ( sau 5 mai mici )
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao Dr. Oetker
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • esenta de lamaie Dr. Oetker
  • Crema
  • 1 plic de crema de lamaie Dr.Oetker ( varianta cu unt)
  • 250 ml lapte rece
  • 150 g unt la temperatura camerei ( unt cu 80 % grasime )
  • un varf de cutit cu curcuma pentru culoare un pic mai intensa
  • Pentru decor
  • frisca din smantana dulce
  • colorant verde Dr. Oetker
  • confetti veseli Dr. Oetker
  • fluturasi dulci Dr. Oetker
  • margareta din foi napolitana Dr. Oetker
  • Glazura de ciocolata
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 20 ml ulei

Mod de preparare

Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.

  Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a topit, am adaugat, nuca macinata, faina si cacao si am omogenizat, la final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma de tort, si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Sirop : Am pun apa si zaharul la fiert, sa dea in cateva clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat esenta de lamaie, am lasat sa se raceasca bine.

 Frisca : Am pregatit-o din smantana dulce ( are o consistenta mai groasa) am adaugat si putin lapte sa subtiez si zahar pudra, N-am dat cantitati pentru ca am facut mai multa. Am luat 3 linguri de frisca am adaugat un pic de colorant verde Dr. Oetker ca sa pot sa ornez cu ea.

Crema. Intr-un bol am pus continutul plicului de crema de lamaie, am adaugat laptele rece si am mixat, apoi am adaugat si untul moale, am mai mixat 2-3 min. Am adaugat praf de curcuma pentru un plus de culoare.

Glazura : O pregatim cand tortul este asamblat, ca se intareste repede. Am pus apa si zaharul sa clocoteasca, apoi am tras de pe foc, am adaugat ciocolata si uleiul si am omogenizat, apoi am glazurat suprafata tortului.

Asamblare : Dupa ce blatul este rece, il sectionam in 3 parti. Asezam prima parte pe platou si insiropam din belsug sau cum preferati, mai mult sau mai putin. Dupa ce am insiropat intindem o parte din crema ( impartim crema in asa fel incat sa ne ajunga sa si imbracam tortul cu ea) apoi asezam partea a doua de blat, insiropam, intindem crema, venim cu ultima parte insiropata  si restul de crema imbracam tortul, apoi turnam deasupra glazura de ciocolata si ornam cum ne trece prin cap, ca avem si cap si avem si cu ce sa ornam frumos datorita lui DR. Oetker....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Primavara Capricioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Tort Roxana

Postat de diaconta

Tort Roxana

Ciocolata rupta bucati am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul.Am lasat sa se topeasca,apoi am luat de pe fos si am lasat sa se raceasca bine. Ouale le-am amestecat cu ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2018, 16:49
Foarte vesel si special asa cum sti tu sa pregatesti
la 13.03.2018, 16:54
Multumesc, Adelaide !
la 13.03.2018, 17:03
E minunat, Cleme! ;X
la 13.03.2018, 17:25
Multumesc, Merisor !
la 13.03.2018, 17:29
Frumos!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking