Tortulete cu crema de branza

Postat de miha in Torturi
11 Feb 2015 | 7609 vizualizari
Tortulete cu crema de branza

Nu puteam sa ma dezic de traditie si sa nu-i aduc Elei, de ziua ei, ceva cu ciocolata. Dupa indelungi cautari am gasit ceva care sa fie... mai multe!! :)))))) La multi ani Ela! Sa ai parte de fericire, sanatate si spor in toate! La dublu! ;)

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de branza:
  • 300 g crema de branza 
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru gemul de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 2-3 linguri zahar (dupa gust si in functie de cat de dulci sunt capsunile)
  • 1 bucatica de cca 3 cm ghimbir proaspat
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • folie cu buline (folosita la ambalaj)
  • In plus:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 zahar vanilat
  • fructe de padure (coacaze rosii si afine)

Mod de preparare

Vom incepe prepararea acestui tort cu gemul de capsuni, pentru ca necesita mai mult timp.

Capsunile se paseaza si se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul. Se fierbe la foc mic, amestecand periodic, pana gemul scade si ajunge la consistenta dorita. Testati pe o farfurioara rece cat de gros va fi gemul dupa ce se raceste. Se lasa la racit.

Ghimbirul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, il punem intr-o bucata de tifon si-l scurgem bine de zeama. Zeama o punem peste gem si omogenizam.

Daca nu va deranjeaza firisoarele de ghimbir il puteti pune cu totul.

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20-25 de minute. Blatul se scoate pe un gratar (cu tot cu hartia de copt) si se lasa la racit.

Daca optati sa faceti un tort si nu tortulete, coaceti compozitia intr-o tava de 24-26 cm diametru.

Crema:

Crema de branza Almette o punem intr-un castron. Punem zaharul si zaharul vanilat, untul moale la temperatura camerei si mixam totul pana obtinem o crema omogena.

Din blatul racit decupam cerculete de marimea inelului pentru ornat. Punem in inel cate in cerc de blat, ungem cu gem, un strat de crema si acoperim cu un alt cerc de blat.

Pentru efecte vizuale puteti sa ungeti si cel de-al doilea cerc de blat cu gem de capsuni

Pentru decor:

Ciocolata o topim pe baie de aburi cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

Pe fasia de folie pentru ambalat, taiata dupa dimensiunea tortuletului, turnam ciocolata si nivelam foarte bine cu o spatula. Punem pentru 1-2 minute la congelator, atat cat sa nu curga, apoi o punem de jur imprejurul tortului. Dam din nou la rece, cat sa se intareasca foarte bine ciocolata, apoi dezlipim cu atentie fasia de ceolofan.

Ornam cu frisca batuta si fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tortulete din waffe si crema de capsuni cu green sugar

Postat de merisor67

Tortulete din waffe si crema de capsuni  cu green sugar

Pentru waffe, spargem ouale intr-un bol si presaram sare peste ele, apoi adaugam zaharul pe care il rasnim si le mixam pana cand devin spumoase si se dizolva zaharul. Adaugam apoi, pe rand,...

Citeste continuarea

Mini tortulete cu crema de branza

Postat de gatiticuspor

Mini tortulete cu crema de branza

Blat:  Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana ce devin pufoase si isi tripleaza volomul. Adaugati zaharul si mixati in continuare pana ce devin lucioase. Mixati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2015, 18:37
Tu taci,stai pitita,da si cand lovesti,fix in plex o dai...
la 11.02.2015, 18:40
dragalase!
la 11.02.2015, 18:40
ce cadou draguuut !
la 11.02.2015, 18:44
frumoase
la 11.02.2015, 18:54
Baaaai Miha!! Am facut si io un tort si eram tare mandra de mine acu ai venit tu cu asta si al meu mi se pare asa de uraaaat

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking