Trandafir cu visine

Postat de carmen in Dulciuri
1 Sep 2016 | 20408 vizualizari
Trandafir cu visine

Reteta o am din vechime - de la faimoasa Poka  Am facut-o cu tot felul de umpluturi chiar si cu mere  Pe langa faptul ca e geniala e si de mare efect

Ingrediente

200 ml lapte caldut + 20 ml lapte

30 gr. drojdie proaspata

600 gr. faina

120 gr zahar

1 praf de sare

60 gr. unt topit

2 oua

1 borcan de compot visine (600-700 gr)

4 lingurite zahar pudra

1 galbenus

Mod de preparare

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald

-intre timp punem visinele la scurs

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.

-se framanta bine 
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult

-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara

pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

taiatzi in 12 bucatzi egale

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- sau impartiti dupa cum aveti inspiratie
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- coaceti la cuptor la 175 grade pt 50 min. 
dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Postat de merisor67

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede. Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase,...

Citeste continuarea

Felii de trandafir

Postat de LUK

Felii de trandafir

  Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2016, 11:49
Ce fain arata!
la 01.09.2016, 11:55
la 01.09.2016, 12:14
Merge bine cu un pahar de lapte rece
la 01.09.2016, 12:21
ce super e asa aluaturi faine faci
la 01.09.2016, 15:08
ce bun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking