Trandafiri cu mere

Postat de nadea68 in Dulciuri
14 Dec 2013 | 9191 vizualizari
Trandafiri cu mere

Am gasit reteta asta intr-o revista de bucate si mi-a placut foarte mult... Mi-a placut aspectul ei si cand am facut-o si gustul.

Ingrediente

  • un pachet foietaj
  • 2-3 mere
  • 3 linguri zahar
  • 2 pahare apa
  • scortisoara
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra

Mod de preparare

Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei.

Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri.

Intr-o tigaie mica punem apa,zaharul,zeama de lamaie si scortisoara.

Adaugam merele si lasam pe foc pana se inmoaie,cateva minute.

Le scoatem cu grija sa nu se rupa,pe o farfurie.

Intindem foietajul.Eu am avut foaie rotunda.Se taie foietajul in cercuri de 5-6 cm asa ca in poza.Dupa care fiecare cerc il taiem cam din 10 cm in 10 cm(vezi poza).

Pe fiecare bucata de foietaj se pun merele usor suprapuse si un pic mai sus de bord.Partea de jos a foietajului se indoaie peste partea de jos a merelor.

Dupa ce am facut asta,rulam bucata de foietaj si formam trandafirul.

Asezam trandafirul in picioare pe tava de cuptor pe care mai intai am pus hartie de copt.

Procedam asa cu toate bucatile de foietaj.

Dupa ce am asezat trandafirii pe tava le ungem un pic cu galbenus de ou si presaram zahar.

Introducem in cuptor incalzit la 180 ° cam 20 minute sau pana vedem rumeniti trandafirii.

Dupa ce scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca si -i dam cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, afine si dulceata de trandafiri

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu mere, afine si dulceata de trandafiri

Se freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2013, 22:32
Tare frumosi,tot am zis si eu sa incerc,ca prea mi-a placut forma lor..
la 14.12.2013, 22:34
super!
la 14.12.2013, 22:34
ce bunatati !
la 14.12.2013, 22:34
Si mie mi-a placut forma Cleme si sunt bune si la gust
la 14.12.2013, 22:44
Frumosi!!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking