Ingrediente
Pentru Brownie ne sunt necesare:
- 4 oua mari
- 200 ml lapte (fiert)
- 200 gr faina alba de grau
- 50 gr unt (85% grasime)
- 50 gr ciocolata neagra
- un plic cu cacao neagra
- 10 linguri cu zahar
- o lingurita cu praf de copt
- optional: esente rom/vanilie/migdale, coaa de portocala/lamaie
Pentru glazura ne sunt necesare:
- un albus de ou
- 200 gr zahar pudra
- o lingura cu amidon
- o lingura cu zeama de lamaie
- optional: colorant alimentar verde
- ornamenet de zahar/ciocolata
Mod de preparare
Se pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa.
Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit.
Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si la sfarsit, albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt, pentru 15-20 de minute, la o temperatura de 180 grade.
Intre timp pregatim glazura. Se mixeaza albusul spuma, se adauga sucul (zeama ) de lamaie, amidonul si putin cate putin, zaharul pudra. Se continua mixarea pana ce glazura are o textura densa, lucioasa.
In glazura astfel obtinuta, se pot adauga diferite nuante de colorant.
Dupa coacerea si racirea treptata a negresei, se decupeaza formele de braduti. Fiecare bradut in parte, se va glazura si orna dupa plac!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tree Brownies" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|