Trigoane cu branza sarata

Postat de momo121 in Aperitive / Garnituri
13 Iul 2016 | 3193 vizualizari
Trigoane cu branza sarata

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior.Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat!
Merita incercate!

Ingrediente

Aluat:

  • 500g faina
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub unt( la temperatura camerei) 25g

Pentru uns aluatul:

  • 50g unt topit
  • 4 linguri ulei

Umplutura:

  • 400g branza de vaci
  • 100g telemea sarata
  • 1 ou
  • 1 albus

Pentru uns deasupra:

  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale!

Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea. In centrul bolului facem o gropita si adaugam pasta de drojdie, laptele caldut si framantam un aluat elastic si omogen, apoi adaugam untul si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim bolul cu o folie de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura:
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua, oul, albusul de ou si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pentru uns aluatul:
Untul topit il amestecam cu uleiul si il lasam putin, ca sa nu fie foarte fierbinte inainte de utilizare.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 16 bucati de cca.55g fiecare.
Fiecare bila o intindem foarte bine intr-o forma dreptunghiulara, ungem foaia cu untul topit amestecat cu ulei, apoi o dam in jumatate pe lungime (trebuie sa fie lung si ingust)  si punem 1 lingura de umplutura la un capat, apoi aducem unul din colturile aluatului peste umplutura (obtinem un triunghi) si rulam pana la capat in triunghi pana obtinem un trigon.
Asa procedam pentru toate celelalte bile.
Asezam trigoanele intr-o tava cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram putin mac si susan deasupra, apoi dam tava la cuptor pana cand s-au rumenit frumos deasupra.
Le lasam sa se racoreasca si se pot servi atat caldute cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Trigoane cu branza sarata

Postat de MotanLaOale

Trigoane cu branza sarata

Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branza de vaci se pune in tifon la scurs. Branza telemea se rade. Se amesteca branza de vaci cu telemeaua si cu ouale batute pana la omogenizare....

Citeste continuarea

Trigoane aperitiv

Postat de adriana_bobu

Trigoane aperitiv

Am desfacut foile si am luat pe rand cate una pe care am taiat-o in 3 pe lungime.Am folosit un pensonas pentru a unge cu ulei fiecare foaie si am asezat in coltul foii cate o lingura din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2016, 08:51
ce bune ar fi cateva la micul dejun , excelente
la 13.07.2016, 08:53
la 13.07.2016, 08:59
Ce-mi plac!
la 13.07.2016, 09:01
Yummy! Din astea nu refuz!
la 13.07.2016, 09:09
bune bune

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking