Ingrediente
- 320 gr ciocolata 75% (4 Kandia)
- 300 ml frisca lichida indulcita
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri esenta de cafea/cafea simpla
- 150 gr nuci prajite
- Pentru decor: cocao+zahar , cocos, nuci faramitate etc. (orice va place)
Mod de preparare
Incepem prin a pune ciocolata la bain-marie.Cand s-a topit complet adaugam frisca lichida treptat si amestecam cu o lingura de lemn. Continuam pana se incorporeaza perfect, dupa care adaugam nucile faramitate, prajite in prealabil , zaharul,si 2 linguri de esenta de cafea/cafea simpla (amestecam).
Luam de pe foc si lasam la loc racoros. Dupa ce s-a racit compozitia, o dam la frigider pentru 3 ore sau peste noapte,dupa care incepem sa formam trufele: cu mainile inmuiate putin in apa formam bilute pe care le tavalim in ingredientele pentru decor si pe cale le asezam intr-o caserola/vas (aveti grija sa acoperiti bine suprafata trufelor).
Dupa ce am terminat sunt gata de mancat! Chiar si inainte daca aveti pofticiosi prin jur :)) . Trufele se pastreaza la frigider si sunt un desert delicios!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|