Ingrediente
- 120 ml smantana dulce;
- 200 g ciocolata cu 50% cacao;
- 30 g unt gras;
- 2 linguri de rom (sau esenta);
- cacao pentru decor (sau ciocolata, dupa preferinte);
Mod de preparare
- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă calitate, pentru un gust mai intens al trufelor;
- Puneți pe foc mic smântâna dulce împreună cu untul și amestecați;
- Când aproape să fiarbă, se ia se pe foc și se adaugă peste ciocolată;
- Lăsați 1-2 minute, apoi amestecați compoziția până se topește ciocolata și aveți o texura fină, uniformă;
- Dați la rece pentru cel puțin 3 ore;
- Când compoziția s-a întărit, formați bile de dimensiunea dorită și ornați cu cacao sau ciocolată, după preferințe.
- Trufele se păstrează cel mai bine la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|