Ingrediente
- 200 ml țuică,
- 50 ml apă,
- Câteva boabe de piper negru,
- 1 lingură zahăr,
- 2 cuișoare,
- 1/2 linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
- 1/2linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)
Mod de preparare
Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan minim o săptămână înainte de a le folosi).
Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.
Se toarnă în ceșcuțe.
Sugestie de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe foc mic) sau la o masă rustică de prânz.
Timp de pregătire: 5 min
Timp de gătire: 5 min
Porții: 4
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/tuica-fiarta-cu-mirodenii.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|