Tulumbe

Postat de miha in Dulciuri
20 Apr 2011 | 6500 vizualizari
Tulumbe

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • putina sare
  • 150 g faina
  • 3 oua mari
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 400 g zahar
  • 1 esenta de rom (se poate inlocui cu coaja de lamaie, portocala...)

Mod de preparare

Aluatul este ca si cel de eclere.

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in posh cu dui in forma de stea mare si se spriteaza bastonase ce se prajesc in ulei bine incins.

Eu am facut jumatate prajite, jumatate am spritat aluatul pe hartie de copt si le-am bagat la cuptor la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 20 de minute. Categoric gustul difera, dar sunt la fel de bune, iar pentru cine nu agreeaza "prajelile" este varianta ideala.

Apa se pune la fiert cu zaharul. Se fierbe 5 minute, se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

In reteta ce- aveam, se puneau peste 600 g zahar, dar eu am considerat ca e prea mult pentru gustul nostru. Cred ca 350 g, ba chiar 300 ar fi fost suficient.

Bastonasele prajite sau coapte, depinde de varianta pentru care ati optat, se pun intr-o tava, se toarna siropul deasupra si se presara cu nuca prajita si macinata. Se da tava la frigider pentru 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumbe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tulumba tatlisi

Postat de ionela2682

Tulumba tatlisi

Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine -pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie -se lasa la racit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2011, 14:09
buneee
la 20.04.2011, 15:16
la 20.04.2011, 15:36
foarte bine arata
la 20.04.2011, 15:38
bau!
tulumbele se dau tumba?
la 20.04.2011, 17:30
imi plac

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking