Turnulete de cartofi cu unt, usturoi si rozmarin

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
28 Sep 2015 | 3747 vizualizari
Turnulete de cartofi cu unt, usturoi si rozmarin

Cand aveti chef de rasfat...sa-i faceti...desi se prepara rapid, turnuletele sunt putin migaloase, asa ca va trebuie rabdarica nenica...:)))) insa merita!

Ingrediente

  • 4 cartofi maricei
  • un sfert de pachet de unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • un buchetel de rozmarin proaspat
  • pudra de usturoi (sau proaspat daca doriti)
  • sare (de Himalaya roz am pus eu)
  • busuioc uscat

Mod de preparare

Untul moale amestecati-l cu ulei, un strop de sare si un praf de busioc uscat.

Se feliaza cartofii, daca puteti face asta cu un feliator este grozav, daca nu aveti,  taiati cartofii extrem de subtire.

Vom incepe sa construim turnuletele de cartofi suprapunand felii de cartofi pe care le vom unge cu unt si le vom presara cu rozmarin  si usturoi pudra din loc in loc.

Alegeti cat le doriti de inalte, iar pe ultimul strat presarati rozmarin dupa ce ati pensulat cu unt.

Vom coace turnuletele pana se rumenesc frumos.

Sunt o bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete de cartofi cu unt, usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clatite cu urda si marar

Postat de rocsi_1612

Clatite cu urda si marar

Clatitele: Intr-un bol punem ouale cu putina sare, le batem spuma cu telul. Incorporam laptele, apa minerala, apoi uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt, le adaugam treptat...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cascaval

Postat de MotanLaOale

Ciuperci umplute cu cascaval

Ciupercile se curata, se scot coditele, se spala bine si se pun la scurs. Palariile mari se pun intr-o tava. Restul ciupercilor si coditele se pot folosi la alt preparat. in fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2015, 19:08
Foarte bine arata!
la 28.09.2015, 19:12
Ce bunatateeeeeeeeeeeeeee!
la 28.09.2015, 19:14
Bune
la 28.09.2015, 19:16
Super bune!
la 28.09.2015, 19:21
Ce turnulețe apetisante!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking