Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
2 Dec 2015 | 4464 vizualizari
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

O rulada potrivita pentru orice moment al zilei, de luat la pachet, servita rece sau calda. Sa faceti si voi, sa va convingeti!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 300 gr faina
    • 170 ml apa minerala
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita rasa de sare
    • 3 linguri ulei
    Umplutura:
    • 150 gr branza de oi
    • 220 gr branza de vaci
    • 50 gr cascaval
    • 3 bucati de cabanos
    • 1 ou
    • 1/2 legatura marar verde
    • 1 lingura parmezan ras
    • sare
    • piper

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.
Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.
La final punem mararul verde, tocat marunt.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.
Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.
Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.

Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.
Presaram parmezanul ras deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.
Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta rulata cu branzeturi si cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi si sfecla rosie gratinati

Postat de simona72

Cartofi si sfecla rosie gratinati

Sfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive pentru masa de Revelion

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2015, 20:22
Vai ce bine arata, ingredientele sunt pe placul meu, chiar mi-ai facut pofta!!!! Super reteta, la favorite!!!
la 02.12.2015, 20:28
Melinda, tu ar trebui sa stai mai aproape de mine
la 02.12.2015, 20:29
O cina peefectă alături de o cană cu lapte sau o bere
la 02.12.2015, 20:30
ce buna este
la 02.12.2015, 20:31
Tare buna cu branzeturile alea!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking