Ingrediente
- Aluat:
- 190 g zahar pudra;
- 125 ml apa;
- o lingurita de scortisoara;
- o lingurita de ghimbir;
- 500 g faina;
- un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
- un ou + un galbenus;
- 50 g unt moale.
- Glazura:
- un albus;
- un praf de sare;
- 100 g zahar;
- doua linguri cu apa fierbinte.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g de faina si se omogenizeaza. Dupa aceea, se pun bicarbonatul de sodiu, oul, galbenusul, untul moale si faina (treptat). Se amesteca si se framanta, formand o bila de aluat elastic si nelipicios.
Se formeaza bilute din aluat si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand turtele trec de testul scobitorii.
Dupa ce s-au copt, se prepara glazura.
Intr-un castron se bate albusul spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devine ca o bezea. Se adauga apa fierbinte si se amesteca.
Turtele calde se pun in castronul cu glazura si se "imbraca" in totalitate cu aceasta, apoi se scot cu o lingura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|