Ingrediente
- 2 oua
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 4 linguri de ulei
- 3 linguri de lapte
- 125 g de mascarpone
- 2 lingurite rase de pudra de mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
- 1 lingurita de pudra de scortisoara
- 200 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri de cacao pudra
- 50 g nuci mauntite
- 2 pere
Mod de preparare
Stingeti bicarbonatul cu sucul de lamaie.
La robot sau cu un mixer, amestecati ouale intregi cu zaharul. Adaugati mierea, uleiul treptat si crema de mascarpone.
Incorporati aromele, laptele, bicarbonatul si faina.
Curatati perele, taiati-le in 4 pastrand coada. Indepartati cotorul. Incalziti cuptorul la 180 °C.
Ungeti cu unt o forma de chec. Puneti jumatate din compozitia de turta dulce in tava. Dispuneti perele pe verticala. Adaugati un strat de nuca.
Adaugati cacaua in compozitia ramasa si amestecati (puteti adauga 1 lingura de lapte, daca vi se pare compozitia cam groasa).
Varsati in tava intre pere. Decorati cu nuca.
Puneti la cuptor si coaceti timp de 35 de minute.
Lasati 5 minute sa se raceasca, scoateti din forma si lasati sa se raceasca complet pe un gril.
Pudrati cu zahar pudra sau nuca de cocos, taiati felii si serviti.
Am preferat-o un pic calduta.
Pofta Buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|