Ingrediente
- 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
- 1 ou
- 100 gr zahar
- 125 gr unt
- 500 gr faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- condimente ptr turta dulce (scortisoara, cuisoare, ghimbir)
- royal icing ptr decor
- 1 albus
- 150 gr zahar pudra din comert
- 1-2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare
Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Lasam turta dulce sa se raceasca.
Pentru decor, mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie, mixand continuu. Ornam turta dulce racita dupa cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce fara miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|