Turta dulce fara miere

Postat de katty in Dulciuri
8 Ian 2017 | 3563 vizualizari
Turta dulce fara miere

Bunatati pentru colindatori   Pentru ca nu mananc miere, tocmai ma gandeam cu ce sa o inlocuiesc in turta dulce. Asa ca reteta Laurei mi-a dat idei. Nu am avut merdenchi, dar am avut altceva  aromat si anume, peltea de portocale.

Ingrediente

  • 200 gr peltea de portocale (http://weekendpassion.blogspot.ro/2013/11/peltea-de-portocale.html)
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 125 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • condimente ptr turta dulce (scortisoara, cuisoare, ghimbir)
  • royal icing ptr decor
  • 1 albus
  • 150 gr zahar pudra din comert
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul, pelteaua, oul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao si condimentele si framantam un aluat pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il lasam la rece pentru cel putin 1 h. Intindem aluatul in foi de 1/2 de cm si decupam forme, pe care le asezam in tava. Dam tava la cuptor ptr 8-10 minute, la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Lasam turta dulce sa se raceasca.

Pentru decor, mixam intr-un castron albusul pana incepe sa se lege, apoi adaugam cate putin zahar pudra si zeama de lamaie, mixand  continuu. Ornam turta dulce racita dupa cum dorim, apoi o lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce fara miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 21:22
Ce frumusele sunt
la 08.01.2017, 21:32
Si eu vreau
la 08.01.2017, 21:32
Vai, Diana, decoratul nu este tocmai punctul meu forte.Este mai mult un chin sa reusesc sa fac si eu ceva cat de cat rezonabil.
la 08.01.2017, 21:37
Ti-au iesit foarte frumoase. Eu chiar nu le am cu decoratul...
la 08.01.2017, 21:46

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking