Ingrediente
- 1 kg faina de grau 000
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 450 ml apa calda
- 4 linguri de ulei
Mod de preparare
Cernem faina intr-un vas mai mare peste care punem si sarea, iar in mijloc facem o adancitura in care punem drojdia dizolvata in putina apa calda si zaharul. Adaugam din apa calda putin cate putin si framantam. Cand incepe sa se formeze aluatul, adaugam si uleiul. Aluatul rezultat va fi elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si lasam la crescut o ora.
Punem o tigaie antiaderenta pe foc mediu spre mic si o lasam sa se infierbante. Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul . Punem turta in tigaie si acoperim cu capac. Dupa aproximativ 5 minute o intoarcem si atunci cand e gata o scoatem si o infasuram intr-un prosop. In acest mod ea nu se va intari si va ramane pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte ca la mama" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|