Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Postat de merisor67 in Piine
31 Mai 2018 | 10340 vizualizari
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde

Sunt tare bune aceste Turte la tigaie cu brânză și ceapă verde, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt! Merg și reci, servite cu legume proaspete, sau diverse salate, merg și simple că sunt consistente și gustoase. Eu am copt o parte din ele la tigaie și o parte la panini maker. În ambele situații s-au copt bine, diferența între ele este că sunt mai subțiri cele coapte la panini maker. Le-am testat și cu brânză și ceapă verde incluse în aluat și cu ele la mijlocul aluatului, ca plăcintele. Însă le recomand cu brânza în aluat, sunt și mai ușor de preparat, dar și mai compacte și mai bune. Sunt perfecte pentru ”Picnicul bucătărașilor”!

Ingrediente

  • 200 g brânză de burduf
  • 250 g brânză proaspătă, de vaci
  • 3 fire ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 650 g făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml apă
  • 1/2 linguriță sare
  • 7 g drojdie uscată

Mod de preparare

Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile.

Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul.

Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu zahărul și puțină făină.

O lăsăm 6-8 minute să se activeze, apoi turnăm untul topit, adăugăm și apa caldă, în care dizolvăm sarea și amestecăm totul adunând și din făina de pe margini.

Adăugăm și compoziția de brânză cu ceapă verde și mărar și frământăm un aluat ușor moale, pe care îl lăsăm 20-30 de minute la dospit.

Completăm cu făină, atât cât să nu se lipească aluatul de mâini.

Acum, cantitatea de făină va varia în funcție de brânza folosită, important este să nu obținem un aluat foarte ferm.

Mai bine îl lăsăm să fie mai moale, pentru că vom înfăina masa cînd îl întindem.

Împărțim aluatul în 8 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari le dorim.

Înfăinăm masa de lucru și întindem pe rând cele 8 părți de aluat în forme aproximativ circulare.

Încingem tigaia antiaderentă, la foc mediu și așezăm prima turtă în ea.

O lăsăm aproximativ 1 minut să se rumenească pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte, în mai puțin de 1 minut.

Putem să înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru o coacere uniformă.

Procedăm la fel cu fiecare turtă.

Dacă aveți sandwich maker, vă recomand să coaceți o parte din turte și la acesta.

Ies foarte bune și se coc mai frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie cu branza si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Paine cu ou, unt si lapte

Postat de Pungasa_Rogue

Paine cu ou, unt si lapte

Se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se formeaza o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul si otetul. Untul si laptele se pun intr-o...

Citeste continuarea

Paine umpluta

Postat de gaby_d

Paine umpluta

Aluat. Intr-un bol curat si uscat punem faina cernuta, oul, untul la temperatura camerei, sarea, zaharul si sarea. Adaugam apa calduta, putin cate putin, omogenizand usor amestecul. Ne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2018, 12:19
Cele mai bune cu ceapa si marar !!! Asa le facea si bunica
la 31.05.2018, 12:28
Foarte bune!
la 31.05.2018, 12:33
Minunate-s, as servi una fierbinte!
la 31.05.2018, 13:00
Ce bunatateeee!
la 31.05.2018, 13:33
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking