Se amestecă făina albă cu sarea fină, se pune într-un vas pentru frământat aluat și se face în mijloc o adâncitură în care se pun: oul, zahărul și drojdia mărunțită. Se amestecă ingredientele din mijlocul vasului și se adaugă, puțin câte puțin lapte cald, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul.
Se toarnă laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează progresiv toată făina. Se frământă aluatul pentru uniformizarea ingredientelor și apoi se adaugă și cele două linguri de ulei.
Când uleiul a fost încorporat, iar aluatul este elastic, ferm și nelipicios, se lasă în vasul pentru frământat, acoperit cu un șervet curat, ca să dospească frumos la căldură, ferit de curenții reci de aer.
După 30 de minute, când aluatul a crescut, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frămână puțin pentru eliberarea bulelor de aer și se împarte în două bucăți egale. Din fiecare se face câte o turtiță, groasă de cel puțin 1,5 cm și se pun amândouă în tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se lasă turtițele să mai crească puțin în tavă, timp de 10 minute, după care se ung cu lapte cald, se presară cu sare grunjoasă de Himalaya și cu semințe, după care se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Când turtițele sunt rumenite frumos, se scot din cuptor și se oprește focul de la aragaz.