Ingrediente
- 500 grame făină albă
- 15 grame drojdie proaspătă
- 1 linguriță rasă de sare fină
- 1 linguriță de zahăr
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- apă caldă
- făină pentru modelat turtițele
Mod de preparare
Într-un bol mare se face un aluat din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă călduță. Când s-a format deja aluatul, se adaugă treptat uleiul, încorporându-se bine, până ce rezultă un aluat elastic și nelipicios.
Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, în bucătărie, la căldură. Dacă nu sunt curenți reci de aer, în jumătate de oră aluatul crește corespunzător.
Se transferă aluatul pe planșetă, se mai frământă puțin cu făină, după care se împarte în patru părți egale. Se fac turtițele cu sucitorul, de 1-1,5 cm grosime și se lasă pe planșetă, să mai crească până ce le vine rândul la prăjit.
Se pune tigaia grill pe foc și se lasă puțin să se înfierbânte, după care se pune prima turtiță, la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos și să nu rămână crudă. Se prăjește turtița pe ambele fețe, având grijă să nu se ardă, apoi se transferă într-o farfurie și se continuă operațiunea de prăjire a celorlalte turtițe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|