Turtite picante, la tigaia grill

Postat de RODIMUR in Piine
21 Noi 2018 | 3261 vizualizari
Turtite picante, la tigaia grill

Încă de anul trecut îmi doresc să fac turtițe picante la grill și iată că odată cu venirea Postului Crăciunului, a venit și rândul lor să le prepar.  Rețeta aceasta de turtițe diferă de aceea a turtițelor obișnuite, nu numai prin adaosul de condimente, ci și prin faptul că aluatul nu se frământă cu apă caldă, ci cu apă minerală, care-l va face aerat și bine crescut. Din ingredientele de mai jos am făcut 4 turtițe pufoase și gustoase.

Ingrediente

  • 500 grame de făină albă
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de sare fină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 275-300 ml de apă minerală
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de ierburi de grădină
  • făină pentru modelat

Mod de preparare

Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat.

După ce s-au amestecat bine aceste ingrediente uscate, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul.

Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul și se încorporează toată făina.

Se adaugă și cele două linguri de ulei de măsline și se frământă până ce aluatul devine elastic și nelipicios.

Se lasă aluatul la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se pune pe planșeta de lucru pe care s-a presărat făină, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer și se taie în patru părți egale.

Din fiecare bucată de aluat se face o bilă, care se aplatizează.

Se acoperă turtițele cu un șervet curat și se mai lasă 10 minute să crească, după care se prăjesc la tigaia grill (încinsă în prealabil) la foc mic, pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite picante, la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu seminte

Postat de cristeena20

Paine cu seminte

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...

Citeste continuarea

Chifle cu mac

Postat de Bunica

Chifle cu mac

Pune jumătate din făină într-un vas de frământat. Fă o gropiță în mijloc și acolo pune drojdia, sare, zahăr și ouăle. Laptele, apa si untul se pun la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2018, 18:17
Voi incerca si eu aceste turtite, ca prea bine arata!
la 21.11.2018, 18:20
suuuper
la 21.11.2018, 18:37
la 21.11.2018, 18:47
Mă bucur foarte mult, Mihaela, că-ți plac! Sunt ușor de făcut și fiindcă în post mâncărurile sunt mai mult dulci, merg foarte bine acum aceste turtițe picante...!
la 21.11.2018, 18:48
Mulțumesc frumos, Găbytza!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking