Ingrediente
- 500 grame de făină albă
- 20 grame de drojdie proaspătă
- 1 linguriță de sare fină
- 1 linguriță de zahăr tos
- 2 linguri de ulei de măsline
- 275-300 ml de apă minerală
- 1/2 linguriță de piper negru
- 1/2 linguriță de boia de ardei dulce
- 1 linguriță de chimen măcinat
- 1 linguriță de oregano
- 1 linguriță de ierburi de grădină
- făină pentru modelat
Mod de preparare
Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat.
După ce s-au amestecat bine aceste ingrediente uscate, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul.
Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul și se încorporează toată făina.
Se adaugă și cele două linguri de ulei de măsline și se frământă până ce aluatul devine elastic și nelipicios.
Se lasă aluatul la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.
Când aluatul și-a dublat volumul, se pune pe planșeta de lucru pe care s-a presărat făină, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer și se taie în patru părți egale.
Din fiecare bucată de aluat se face o bilă, care se aplatizează.
Se acoperă turtițele cu un șervet curat și se mai lasă 10 minute să crească, după care se prăjesc la tigaia grill (încinsă în prealabil) la foc mic, pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite picante, la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|