Ingrediente
- Blat: 250g piscoturi, 125g unt topit
- Glazura: 150-200g ciocolata amaruie +1 cutie frisca lichida (de la Lidl)
- Crema: – 500 g. branza de vaci (am ales de la Delaco, imi place consistenta) – 150 g. zahar – 3 oua mari – 180 g. smantana/iaurt – 1 lingurita coaja de lamaie ras
Mod de preparare
Blat: Am dat piscoturile prin blender pana sunt bine maruntiti, apoi ii amestecam cu untul topit pana avem o pasta. Apasam compozitia pe fundul si peretii unei tavi de copt cu peretii detasabili. Am copt blatul 10 min in cuptorul incins la 160°C.
Glazura: Am amestecat la foc mic pana a avut consistenta dorita.
Crema: Am amestecat (ouale + zaharul) + branza+smantana + coaja de lamaie pana se obtine o crema fina.
Am rasturnat compozitia peste blatul de biscuit, in tava rotunda de tort, cu marginea detasabila
Am copt timp de 40-50 min, la foc moderat (160 grade, treapta 4).
Dupa ce s-a racit usor am pus glazura peste. Ornatul m-a dat gata J
Daca ti-a placut reteta noastra "Un cheesecake rapid si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|