Pipotele se curata de impuritati si se spala in apa calduta.
In vasul CrockPot-ului Express punem 50 ml ulei si pipotele spalate. Adaugam o cescuta de apa, putina sare sau delikat si sos de soia. Amestecam totul cu o lingura si punem capacul pe care-l fixam pe pozitia inchis. Verificam ca supapa sa fie si ea pe pozitia inchis. Conectam aparatul la curent si il pornim pe programul Poultry ( 15 minute ) .
Lasam aparatul sa gateasca singur pipotele iar noi ne ocupam de cartofi.
A fost prima utilizare a friteuzei , asa ca am folosit pentru prima data si cartofii congelati ( se spune ca ar fi mai sanatosi decat cei proaspeti ), pentru simplificarea procedurilor.
Am pus cartofii intr-un castron si i-am stropit cu ulei de masline. Am presarat sare de bucatarie si i-am amestecat usor cu mana pentru ca uleiul sa imbrace cat mai mult cartofii. Nu vom folosi mai mult de 2-3 linguri cu ulei.
In sita de la friteuza asezam cartofii apoi pornim friteuza pe programul de cartofi prajiti . In 20 minute vom obtine cartofi prajiti nu foarte crocanti . Daca doriti mai crocanti lasati friteuza sa functioneze inca 5 minute la 200 grade Celsius.
Cand CrockPot-ul si-a incheiat programul de gatit pipotele asteptam 5 minute apoi eliberam presiunea prin ridicarea cu grija, putin cate putin, a supapei speciale. Deschidem capacul si, daca pipotele si-au lasat prea multa zeama, vom indeparta o parte din aceasta lasand in vas doar cat sa ne ajute la sosul de bulion.
Punem peste pipote 2 linguri cu bulion si usturoiul feliat. Prin amestecare dizolvam bulionul in sosul existent si pornim aparatul pe program Brawn/Saute pentru inca 5-10 minute, fara a pune capacul .
Daca avem noroc, ambele preparate se termina cam in acelasi timp .
Am decorat pipotele cu patrunjel verde si le-am servit alaturi de cartofi prajiti fara ulei.
Era sa uit! Tot timpul prepararii si servirii am avut-o alaturi pe Oana, cea care mi-a usurat munca si cu care am inchinat si-un pahar de whiskey .