Ingrediente
- 5 oua
- 1 praf de sare
- 250 g zahar
- esenta de vanilie
- 200 g unt topit
- 150 ml lapte
- 500 g faina
- 1/2 lingurita amoniu
- 1 lingurita otet
Mod de preparare
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros decat cel de clatite.
Se incinge o forma speciala cu ursuleti la flacara aragazului, se unge forma cu untura si se pune cate o jumatate de lingurita de aluat in fiecare lacas de pe una dintre partile formei (de preferat, pe partea cu fata). Se coc ursuletii pe ambele parti.
Daca ursuletii au surplus de aluat, este bine ca acesta sa se indeparteze cat ei sunt calzi deoarece se indeparteaza mai usor.
Daca aveti rabdare, puteti sa le faceti o gaura ursuletilor cu ajutorul unui dui ascutit si sa umpleti gaura cu ciocolata topita sau puteti sa-i decorati tot cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuleti cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|