Tort botez "Andrei"

Postat de claudiaO in Torturi
10 Oct 2014 | 4095 vizualizari
Tort botez  "Andrei"

Un tort facut cu drag, pentru botezul "finutului" nostru Andrei. O combinatie placuta intre scortisoara, afine si menta...

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite de ness dizolvate cu o lingurita de apa calda
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 cana de nuca prajita si tocata cu cutitul
  • 1/2 cana de faina
  • un varf de cutit de sare
  • esenta de vanilie
  • Blat 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de vanilie
  • Blat 3:
  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 lingura de cacao neagra
  • 1plic de pref de copt
  • esenta de rom
  • Crema 1:
  • 3 cutii Almete cu smantana
  • 180 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 120 gr unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Crema 2:
  • 400 ml smantana dulce +2 plicuri intaritor de frisca
  • dulceata-jeleu de afine, facuta din 500 gr afine proaspete amestecata cu 250 gr zahar si o lingura cu varf de amidon - tinute pe foc pana s-a ingrosat compozitia
  • Crema 3:
  • 400 ml smantana dulce + 2 plicuri intaritor de frisca
  • 200 ml lapte dulce
  • a cana de menta proaspata
  • 2 linguri de amidon
  • zahar dupa gust
  • Decor: Jeleuri ursuleti si decorul ursulet cu litere facut din ciocolata topita "desenata " pe pergament.

Mod de preparare

Blat 1:

Topim ciocolata cu untul si nessul, dupa care o lasam sa se raceasca putin;adaugam zaharul, apoi ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Punem faina amestecata cu sarea si la sfarsit punem nuca si amestecam cu o spatula. Intindem compozitia in tava 30x40cm acoperita cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 15-20 minute

Blat 2:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata  si praful de copt.Punem si esenta de vanilie. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.

Blat 3:

Separam ouale; galbenusurile le frecam cu uleiul; albusurile le batem spuma tare, adaugam zagarul cate putin si batem in continuare; adaugam in fir subtire galbenusul, apoi punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Punem si esenta de rom. Dam la cuptor in tava de 30x40cm acoperita cu hartie de copt pt cca 20-30 minute.

Crema 1:

Miixam crema de ALmete cu untul moale pana obtinem o crema pufoasa; punem zaharul,scortisoara si esenta de vanilie si amestecam usor.

Crema 2:

Dupa ce preparam dulceata -jeleu o lasam sa se racesca complet; intre timp batem frisca cu intaritorul, apoi vom amesteca cu dulceata-jeleu.

Crema 3:

Punem laptele pe foc impreuna cu menta proaspata si fierbem ca la ceai, apoi puenm o farfurie deasupra si mai lasam sa infuzeze vreo 20 minute.Scoatem frunzele de menta, adaugam amidonul si zahar dupa gust si punem la foc pana se ingroasa ca o budinca. Dupa infuzare, laptele se coloreaza in verde; daca se doreste culoarea mai intensa se mai poate adauga colorant Wilton verde - eu am pus un varf de scobitoare dupa ce s-a facut budinca .Lasam budinca la racit, apoi o amestecam cu frisca batuta bine impreuna cu intaritorul de frisca.Culoarea finala a cremei a fost un vernil pal.

Pana am asamblat tortul, cremele au stat la frigider.

Asamblare:

Peste blatul cu nuca am pus crema de almete cu scortisoara,apoi urmeaza baltul de vanilie si crema de afine, iar ultimul se pune blatul de cacao cu crema de menta, cu care am ibracat si marginile tortului.

Am topit ciocolata la microunde si am trasat modelul la intamplare :) nu inainte de a monta ursuletul Andrei .

La final am decorat cu jeleuri ursuleti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Desert tort de ciocolata si portocale

Postat de CameliaComan

Desert tort de ciocolata si portocale

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Punem uleiul si mixam usor.Adaugam cate 2 linguri din amestecul...

Citeste continuarea

Desert tort spirala cu fructe de padure si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort spirala cu fructe de padure si glazura oglinda

Pentru blat, separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr măcinat până își dublează volumul și se albesc, iar zahărul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2014, 09:50
wow ce bine arata si cred ca a fost super de gustos!
la 10.10.2014, 09:55
Ce dragalas
la 10.10.2014, 10:01
dragut tortulet ai facut
la 10.10.2014, 10:10
la 10.10.2014, 10:14

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking