Pregatim mai intai blatul.
Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie.
Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie, amestecand bine pana obtinem un aluat lichid. Reteta Paulei recomanda coacerea a doua blaturi, insa eu am facut doar unul.
Turnam compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor, sa se coaca blatul, cam 45 min.
Intre timp, pregatim blatul de branza. Ideal ar fi sa avem inca o forma de copt cu acelasi diametru. Daca nu, asteptam sa se coaca blatul si apoi curatam si folosim aceeasi forma de copt.
Intr-un castron, mixam untul cu zahar, adaugam crema de branza, oaule si semintele de vanilie.Turnam compozitia intr-o forma de copt si coacem cam 30 -40 min.
Pentru sirop
Punem la fiert murele, vinul, lichiorul de visine si zaharul si lasam la fiert, la foc mic, cam 20 min.
Dupa ce s-au copt si s-au racit blaturile, putem incepe montarea tortului.
Blatul de tort il taiem in doua straturi. Pe primul strat, punem cu lingura din sosul de vin si mure cat sa se insiropeze blatul. Urmeaza stratul de branza, restul de mure si cel de-al doilea strat de blat de tort insiropat cu restul de sos de vin. Blatul nu trebuie sa fie foarte insiropat.
Dam la rece si pregatim glazura de ciocolata.
Topim ciocolata cu smantana si adaugam laptele. Amestecam si lasam pe foc atat timp cat obtinem o compozitie cremoasa si destul de lichida.
Turnam glazura peste tort si nivelam tot tortul cu ajutorul unei spatule. Adaugam pralinele deasupra si dam la rece cam o jumatate de ora. Apoi turnam cateva "fire" de dulceata de trandafiri.