Tort cu cafea si brandy

Postat de timea in Torturi
1 Ian 2014 | 3912 vizualizari
Tort cu cafea si brandy

Povestea acestui tort este simpla: Dr. Oetker mi-a facut o minunata surpriza inainte de Sarbatori trimitandu-mi o cutie cu bunatati. Printre bunatati se afla si aceasta reteta de tort pe care am prestat-o pentru a va arata si voua ce bunatati se pot face cu produsele lor. A iesit o bunatate de tort foarte usor de facut. A fost tortul nostru pentru noaptea de Revelion.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri apa fierbinte
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 150 gr faina
  • 50 gr Gustin (amidon de porumb)
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • Crema:
  • 2 plicuri crema pentru prajituri Dr. Oetker - cafea/brandy
  • 4 linguri zahar pudra
  • 450 ml lapte rece
  • Sirop:
  • 150 ml cafea neagra tare
  • 150 ml apa
  • 3 linguri zahar pudra
  • Ornat:
  • 1 plic Spuma pt deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
  • stelute ornament

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu amidonul si praful de copt folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm (sau o tava patrata de 23 cm cum am facut eu) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in trei.

Pentru crema: punem intr-un vas inalt praful din cele doua plicuri, amestecam cu zaharul pudra si turnam peste ele laptele rece. Mixam cu mixerul la viteza mica mai intai apoi la viteza mare, pana se intareste crema.

Pentru sirop: amestecam intr-un bol cafeaua, zaharul pudra si apa.

Asamblare: Asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu aprox 100 ml din sirop. Punem un strat generos de crema si nivelam frumos. Procedam la fel si cu a doua foaie. Cea de a treia foaie vine deasupra si la fel o insiropam. Imbracam tot tortul in crema ramasa.

Deasupra ornam cu frisca batuta.

Dam la frigider 2-3 ore inainte de a servi.

Este un tort usor,  nu este foarte dulce si a fost perfect pentru noaptea de Revelion pe langa alte bunatati. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si brandy" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Retete similare

Tort de ciocolata. Reteta nr. 200

Postat de Zamfira

Tort de ciocolata. Reteta nr. 200

Blatul :Batem spuma albusurile cu sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si devin galben pal. Apoi adaugam treptat lingura cu lingura uleiul fara a ne opri din...

Citeste continuarea

Tort cu crema de cafea si brandy

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de cafea si brandy

Blat: Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si cacaoa cernute.Omogenizam bine si apoi adaugam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.01.2014, 18:42
la 01.01.2014, 18:43
la 01.01.2014, 18:44
Superb!
la 01.01.2014, 18:46
Xana , Motan , Ina
la 01.01.2014, 18:46
minunat

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking