Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 3 linguri apa fierbinte
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 150 gr faina
- 50 gr Gustin (amidon de porumb)
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- Crema:
- 2 plicuri crema pentru prajituri Dr. Oetker - cafea/brandy
- 4 linguri zahar pudra
- 450 ml lapte rece
- Sirop:
- 150 ml cafea neagra tare
- 150 ml apa
- 3 linguri zahar pudra
- Ornat:
- 1 plic Spuma pt deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker
- stelute ornament
Mod de preparare
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat alternand cu apa. Mixam pana obtinem o spuma tare apoi adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu amidonul si praful de copt folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm (sau o tava patrata de 23 cm cum am facut eu) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de 25-30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in trei.
Pentru crema: punem intr-un vas inalt praful din cele doua plicuri, amestecam cu zaharul pudra si turnam peste ele laptele rece. Mixam cu mixerul la viteza mica mai intai apoi la viteza mare, pana se intareste crema.
Pentru sirop: amestecam intr-un bol cafeaua, zaharul pudra si apa.
Asamblare: Asezam prima foaie pe un platou si il insiropam cu aprox 100 ml din sirop. Punem un strat generos de crema si nivelam frumos. Procedam la fel si cu a doua foaie. Cea de a treia foaie vine deasupra si la fel o insiropam. Imbracam tot tortul in crema ramasa.
Deasupra ornam cu frisca batuta.
Dam la frigider 2-3 ore inainte de a servi.
Este un tort usor, nu este foarte dulce si a fost perfect pentru noaptea de Revelion pe langa alte bunatati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea si brandy" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|