Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Postat de privatelaura in Torturi
17 Mar 2013 | 10339 vizualizari
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Am pornit cu dorinta de a face un tort pe placul sotului meu. Nu a fost usor...deloc, intrucat are tot ce detest eu in aceasta perioada: cafea, ciocolata... Am plecat de la tortul Paulei (http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/01/tort-de-ciocolata-cu-zmeura-si-lemon.html). Un tort care arata tare bine ;) dar care, la mine, a deviat de la traiectorie :)) Ceea ce a iesit, a fost diferit, dar ciocolatos si ...pe placul sotului meu!

Ingrediente

  • pt blat
  • 1 + 1/2 cani faina alba
  • 1 +1/3 cani zahar (eu am folosit brut)
  • 1/2 cana cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 oua
  • 1 cana cafea (eu am folosit un espresso)
  • 1 cana iaurt
  • 1/3 cana ulei 1
  • seminte de vanilie
  • pt crema de branza
  • 500 gr crema de branza
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar brut
  • seminte vanilie
  • pt sirop
  • 200 gr mure
  • 300 ml vin rosu dulce
  • 4 linguri zahar brut
  • 50 ml lichior visine
  • pt glazura
  • o tableta 200 gr cioco (continut ridicat de cacao)
  • 3 linguri smantana
  • o canita mica lapte dulce
  • praline ciocolata
  • dulceata trandafiri pt ornat

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul.

Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat si sare. Separat mixam ouale cu iaurt si ulei si le turnam peste ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Adaugam si semintele de vanilie.

Cafeaua fierbine o turnam peste compozitie, amestecand bine pana obtinem un aluat lichid.  Reteta Paulei recomanda coacerea a doua blaturi, insa eu am facut doar unul.

Turnam compozitia intr-o forma de copt unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor, sa se coaca blatul, cam 45 min. 

Intre timp, pregatim blatul de branza. Ideal ar fi sa avem inca o forma de copt cu acelasi diametru. Daca nu, asteptam sa se coaca blatul si apoi curatam si folosim aceeasi forma de copt.

Intr-un castron, mixam untul cu zahar, adaugam crema de branza, oaule si semintele de vanilie.Turnam compozitia intr-o forma de copt si coacem cam 30 -40 min.

Pentru sirop

Punem la fiert murele, vinul, lichiorul de visine si zaharul si lasam la fiert, la foc mic,  cam 20 min. 

Dupa ce s-au copt si s-au racit blaturile, putem incepe montarea tortului.

Blatul de tort il taiem in doua straturi. Pe primul strat, punem cu lingura din sosul de vin si mure cat sa se insiropeze blatul. Urmeaza stratul de branza, restul de mure si cel de-al doilea strat de blat de tort insiropat cu restul de sos de vin. Blatul nu trebuie sa fie foarte insiropat.

Dam la rece si pregatim glazura de ciocolata.

Topim ciocolata cu smantana si adaugam laptele. Amestecam si lasam pe foc atat timp cat obtinem o compozitie cremoasa si destul de lichida.

Turnam glazura peste tort si nivelam tot tortul cu ajutorul unei spatule. Adaugam pralinele deasupra si dam la rece cam o jumatate de ora. Apoi turnam cateva "fire" de dulceata de trandafiri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (92)
Retete similare

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Postat de timea

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.03.2013, 12:20
ma duc
la 17.03.2013, 12:24
frumos tort ai facut! La multi ani sotului
la 17.03.2013, 12:25
La multi ani sotului!
Tare bine arata tortul ala, ar fi si pe placul meu
la 17.03.2013, 12:26
La multi ani sotului! Tortul e delicios!
la 17.03.2013, 12:27
la multi ani sot de Laurici!...........cu asa tort tot sa-ti impresionezi sotul.

Vezi toate comentariile (92)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking