Tort cu menta

Postat de Valclaudia in Torturi
27 Iul 2014 | 2251 vizualizari
Tort cu menta

va invit la o feliuta de tort super racoritor...

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta

Crema:

  • 500 gr. branza dulce de vaci (crema, de la Pilos)
  • 200 gr. smantana 20% grasime (de la Pilos)
  • 1 plic gelatina alimentara (hidratata in 50 ml apa rece)
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 lingurite esenta de menta (Dr.Oetker)
  • 4 linguri tapioka (fiarta in 300 ml apa)
  • 100 gr. ciocolata alba (topita in 100 ml lapte)
  • 1/2 lingurita colorant alimentar verde

Sirop:

  • 150 gr. zahar
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 150 ml apa

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita esenta de menta de la Dr.Oetker
  • 75 ml lapte
  • bombonele colorate pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar tos;

-separat mixam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar tos, praful de copt, pudra de cacao;

-adaugam apa minerala lingura cu lingura, apoi pe rand cate putina spuma de albus+ 1 lingura de faina cernuta, pana incorporam toate cantitatile. (pentru aceasta etapa renuntam la mixer si ne ajutam de o lingura de lemn);

-ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam blatul in tava, coacem blatul la temperatura moderata,folosind functia de coacere cu ventilatie (165 grade, 35 minute). Dupa acest timp facem testul cu scobitoarea si scoatem blatul din cuptor atunci cand este copt.

-lasam blatul la racit pana a doua zi.

Pentru sirop:

-punem apa+zaharul+1 lingurita esenta de menta la foc intr-un ibric pana clocoteste si se topeste zaharul. Lasam la racit.

Pentru crema:

-topim 100 gr. ciocolata alba intr-o craticioara in 100 ml lapte. Adaugam colorant verde pana obtinem nunata dorita.Dam deoparte sa se raceasca;

-fierbem 4 linguri granule tapioka in 300 ml apa pana se ingroasa.Dam deoparte sa se raceasca;

-hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 10 minute. Punem apoi vasul pe baie de aburi pana devine gelatina lichida. Lasam sa se raceasca.

-cand toate amestecurile de mai sus sunt reci, facem crema;

-crema de branza de vaci se amesteca cu 200gr. zahar pudra, 200 gr. smantana,2-3 lingurite esenta de menta, gelatina hidratata, ciocolata topita si tapioka fiarta. Obtinem un amestec cremos, destul de moale.

Pentru glazura:

- topim 100 gr. ciocolata neagra+100 gr. ciocolata cu lapte in 100 ml lapte, intr-o craticioara la foc mic. Dam deoparte,adaugam 1 lingurita esenta de menta.

Asamblarea:

-taiem blatul in doua;

-insiropam ambele jumatati de blat;

-asezam una din partile blatului in forma cu inel, ca baza a tortului;

-turnam 3/4 din crema peste blat, asezam cea de-a doua foaie a blatului;

-punem restul de crema si dam tortul la rece pana a doua zi;

-indepartam inelul,decoram tortul cu glazura obtinuta din topirea celor doua tipuri de ciocolata in lapte+ putina esenta de menta, apoi cu bombonele colorate;

Dam din nou tortul la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

Postat de merisor67

Desert tort cu creme de ciocolata si jeleu de clementine

Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.07.2014, 17:24
tare bun trebuie sa fie
la 27.07.2014, 17:31
Ciocolata si menta ,o combinatie care-mi place!
la 27.07.2014, 17:50
Ce combinatie,ce culoare!
la 27.07.2014, 18:12
Sa trag o fuga pana la tine??
la 27.07.2014, 18:41
Ce bine arataaaaaaaaaaaaaaa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking