Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911 in Torturi
1 Ian 2021 | 1386 vizualizari
Desert tort Rocher, cu fructe

Pentru trecerea dintre ani am pregatit acest tort cu crema dubla: crema de mascarpone combinata cu un jeleu de zmeura si crema Rocher care este absolut delicioasa, iti vine sa o mananci goala. A iesit super buna combinatia. M-am inspirat de pe un site polonez insa am facut unele modificari dupa placul meu. La multi ani, 2021! "Retete festive de iarna"

Ingrediente

Blatul:

  • 5 oua mari
  • un praf de sare
  • 150 g zahar tos
  • 2 lg apa rece
  • 100 g faina alba
  • 25 g cacao

Crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 2 lgt zahar pudra
  • 2 lgt esenta de vanilie

Jeleul de zmeura:

  • 250 g zmeura congelata
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 2 lg zahar
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml apa rece

Crema Rocher:

  • 250 g mascarpone
  • 130 g crema de alune Nutella
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 20 g ciocolata amaruie
  • 2 lg frisca
  • 40 g alune de padure prajite si tocate

Ganache de ciocolata pentru ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g ciocolata cu lapte

Ciocolata pentru ornat:

  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 30 g ciocolata amaruie
  • 20 g ciocolata cu lapte
  • 30 ml smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata cu alune

Mai avem nevoie de:

  • lapte dulce pentru insiropat
  • zmeura
  • afine
  • praline Ferrero Rocher
  • frunzulite de menta

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece si se mai mixeaza putin. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca cu o spatula. Faina si cacaoa se amesteca apoi se incorporeaza in spuma in 2 reprize. Se toarna amestecul intr-o tava cu diametrul de 21 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade pt 35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in 3 parti.

Jeleul de zmeura: Intr-o craticioara se pune zmeura congelata cu sucul de lamaie si zaharul. Se transfera pe foc si se lasa pana se topeste zaharul si se isi lasa zeama. Separat, se pune gelatina la hidratat in apa rece apoi se toarna peste jeleul caldut si se amesteca energic pentru a se dizolva. Se lasa sa se raceasca complet.

Crema de mascarpone: Intr-un bol se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se toarna cate putin din frisca si se mixeaza pana se obtine o crema mai consistenta, nu foarte moale. Se lasa deoparte.

Crema Rocher: Se zdrobesc alunele si se pun la prajit intr-o tigaie, nu foarte mult timp. Se iau de pe foc si se decojesc. Se lasa la racit apoi se toaca mai marunt.

Ciocolata impreuna cu frisca se incalzeste si se amesteca pana se topeste in intregime. Se lasa la racit.

Intr-un bol se amesteca mascarponele cu crema Nutella. Se adauga si ciocolata topita si racita si se mixeaza in continuare. La final se adauga alunele tocate si se amesteca bine. Se da la rece pana se va folosi la umplerea tortului.

Ganache de ciocolata: Se incalzeste frisca (nu se fierbe) impreuna cu ciocolata rupta bucatele si se amesteca energic pana se topeste si devine omogena. Se lasa la rece cel putin 2 ore dupa care se mixeaza pentru scurt timp, altfel va fi prea tare pentru a orna tortul.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza partea de deasupra a tortului, se insiropeaza cu lapte dulce apoi se unge cu crema de mascarpone. Se pastreaza din crema o parte care se pune intr-un posh cu dui rotund cu care se va face o margine pentru a nu curge jeleul. Se toarna jeleul, se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza cu lapte si se unge cu crema Rocher. Se pune deasupra zmeura si se asaza ultimul blat insiropat cu lapte. Se Da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

Se unge deasupra si pe laterale cu ganache-ul de ciocolata.

Intr-o craticioara se topeste ciocolata amaruie si cea cu lapte in frisca. Se omogenizeaza bine apoi se lasa sa se racoreasca usor. Cu ajutorul unei lingurite se toarna pe marginea tortului, controland fluxul de picurare. In aceeasi craticioara se topeste ciocolata cu alune impreuna cu frisca. Se lasa sa se racoreasca apoi se toarna deasupra tortului si se niveleaza cu grija.

Se orneaza dupa imaginatie cu zmeura, afine, praline Ferrero Rocher si frunzulite de menta. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Rocher, cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Desert tort cu capsuni si crema mousseline

Postat de RODIMUR

Desert tort cu capsuni si crema mousseline

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile spumă, adăugându-se treptat zahărul tos și  vanilia. Când compoziția este legată, iar zahărul s-a dizolvat...

Citeste continuarea

Tort Krantz

Postat de gabrielacuisine

Tort Krantz

Blat: Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos. Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2021, 17:37
Ce bine arată!
la 01.01.2021, 18:29
Multumesc, Oana!
la 01.01.2021, 18:33
Splendid Mirelusa!
la 01.01.2021, 18:49
Delicios...!
la 01.01.2021, 18:54

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking