Ingrediente
- Ingrediente Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara
- Urzici- le-am cantarit dupa ce le-am oparit am avut cca 500 g
- 5 fire ceapa verde
- 3 fire usturoi verde
- 1 lingura plina cu faina
- 2-3 linguri ulei pentru calit
- 3 cani cu lapte dulce
- 2 linguri smantana dulce
- 3 linguri cu parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare
Cum se prepara Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara
Prima data am plecat la cules de urzici in gradina, apoi le-am spalat sub jet de apa. Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat urzicile, in 3 transe, le-am oparit cca 4-5 min, le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se scurga, apoi le-am tocat marunt ( cum toca mamaia pentru ratelele mici sa creasca mari). Separat am curatat ceapa si usturoiul le-am spalat si taiat marunt. Am pus tigaia woc pe foc , am lasat-o sa se incinga si am adaugat uleiul, apoi am calit ceapa si usturoiul pana ce acestea sau inmuiat, apoi am adaugat urzicile tocate, am adaugat sare , nu foarte multa mai are si parmezanul, apoi am adaugat 2 cani de lapte si am lasat sa fiarba la foc domol. Intr-un castron am pus faina si am diluat-o cu a treia cana de lapte, am strecurat amestecul direct in tigaie si am mai lasat sa fiarba la foc domol, pana a inceput sa capete o consistenta mai groasa, nu exagerat de groasa, dar nici zeama lunga. La final am adaugat smantana si parmezanul, am amestecat energic pret de 2 min, am presarat putin piper si am mai adaugat un pic de sare, dupa gustul meu. Am servit cu mamaliguta calda. Foarte gustoasa, mai alesc ca eu mi-am mai trantit niste parmezan in farfurie, sa fie pe opulenta.
Recomandam si orez cu urzici sau ciorba de urzici
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu smantana si parmezan reteta delicioasa de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|