Ingrediente
- 500 g urzici
- 5 căței de usturoi
- 1 lg boia iute
- sare
- 100 ml lapte de migdale
- 100 g brânză tofu
- 3 lg mix de semințe
- 2 lg ulei de măsline
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 2 l apă
Mod de preparare
După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată.
Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt.
Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua.
Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie.
Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici picante cu tofu crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|