Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
6 Mai 2017 | 3572 vizualizari
Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui

Copiilor nu le plac legumele ? Iata o reteteta ideala pentru a-i face sa manance. In loc de morcovi, puteti pune orice alta leguma redusa in piure: spanac, conopida, brocoli, mazare, telina etc.- vezi reteta mea cu brocoli si sunca aici.

Ingrediente

  • 1 lingura drojdie uscată
  • 250 ml de lapte
  • 250 g de faina
  • 2 oua
  • 80 g de unt topit
  • 1 varf de cutit de sare
  • 300 g de morcovi
  • 150 g de carne de pui fiarta sau fripta
  • 30 g de cascaval ras
  • 3 triungiuri de branza topita
  • 1/2 ardel verde taiat bucatele
  • boia de ardei
  • piper

Mod de preparare

 

Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure.

Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati.

Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute.

Amestecati faina, ouale si sarea.

Adaugati drojdia rezervata si apoi untul topit si racit.

Amestecati, acoperiti si lasati sa se odihneasca timp de 2 ore.

Dupa 2 ore, adaugam in compozitie piureul de morcovi, carnea de pui taiata bucatele, ardeiul verde, cascavalul ras și boia de ardei.

Se amestecă bine. Se incalzeste aparatul de vafe si se pun 1-2 linguri din compozitie pe fiecare placa.

Se închide și se lasa aproximativ 5 minute.

Verificati si, cand sunt bine rumenite, le scoateti si repetati operatia.

Se servesc fierbinti, însoțite de o salată verde. 

Sunt delicioase, se simte foarte ușor gustul de morcov.

Puteti să le încălziti apoi la cuptor, devin foarte crocante.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Postat de Oana

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Nu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto...

Citeste continuarea

Tort Delaco cu leurda

Postat de simona72

Tort Delaco cu leurda

Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2017, 10:50
bune
la 06.05.2017, 10:54
Interesanta reteta!
la 06.05.2017, 11:27
Minunate!
la 06.05.2017, 11:52
Un aperitiv excelent!
la 06.05.2017, 12:51
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking