Vaffe sau gauffre

Postat de diaconta in Dulciuri
30 Ian 2012 | 14114 vizualizari
Vaffe sau gauffre

Aveam eu o dorinţă de ceva vreme.Să-mi iau un aparat de vaffe.Prima alegere s-a dovedit a fi neinspirată,chiar dacă aparatul era dublu si avea forma de inimioară,am fost nevoită să-l returnez pentru că era defect,chiar dacă pretul n-a fost chiar mic.Al doilea aparat achiziţionat s-a dovedit a fi mai „prietenos” dar mai putin estetic.Incă nu am nici eu suficientă îndemânare în utilizarea lui.Totuşi am să va prezint „opera” mea.Sunt delicioase,chiar dacă mai putin estetice şi sunt minunate pentru un mic dejun gustare sau desert.

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 5 gr praf de copt
  • Zahar vanilat
  • Coaja de lamaie
  • Un praf de sare
  • Ulei pentru uns forma

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul.Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat.Mixam pana cand se topeste si zaharul.Untul topit si apoi racit se toarna in fir subtire pe peretele vasului si mixam pana se incorporeaza tot.Adaugam apoi laptele batut si faina amestecata cu praful de copt.

Lasam putin compozitia sa se odihneasca 10-15 minute.

Incalzim foarte bine aparatul de vaffe,ungem putin forma cu ajutorul unei pensule,apoi punem compozitia in cele doua jumatati ale formei.Se inchide capacul si se lasa pana cand se coc si se rumenesc putin.

Mie mi-a mai dat compozitia pe dinafara sau au mai ramas gaurele in vaffa.Probabil dupa putin exercitiu vor iesi mai frumoase.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vaffe sau gauffre" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (62)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosi pufoase si aromate

Postat de caroline

Gogosi pufoase si aromate

Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina...

Citeste continuarea

Gogosi

Postat de Bianca20

Gogosi

  Faina se pune intr-un bol si se face in mijloc o adancitura.Laptele se pune la foc mic impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc.Se lasa la racit pana ajunge la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2012, 20:29
Chiar minunate si picioarele Dia....superbe...nah ca am zis-o
la 30.01.2012, 20:32
) Ruxy
Dia', mie imi place jucaria
la 30.01.2012, 20:33
si mie imi plac wafele la nebunie,am si o multime de retete adunate pt aparatul asta dar l-am folosit doar de doua ori ...trebuie sa mai fac si eu
la 30.01.2012, 20:33
Ruxy ar trebui sa schimb avatarul sa nu-mi intre pantofii-n lapte
la 30.01.2012, 20:34
ce frumoase au iesit! eu si sora mea le mancam cu ciocolata si frisca...yumiii ce delicioase sunt,fur si eu unul

Vezi toate comentariile (62)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking