Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Postat de Corina33 in Dulciuri
22 Dec 2014 | 6546 vizualizari
Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Sunt niste fursecuri tare bune, daca urmati cativa pasi simpli sunt si usor de facut. Aici se fac mereu de sarbatori, eu doar am cumparat odata, dar nu mi-au placut, in schimb nu se compara cu astea facute in casa. Am pus un video la sfarsit, sa vedeti cat de usor se fac.

Ingrediente

  • 250 g Rama mit butter
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 galbenusuri
  • 150 g migdale macinate
  • 350 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • o pastaie de vanilie
  • zahar pudra + un zahar vanilat

Mod de preparare

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele macinate si praful de copt. Se adauga peste untul mixat si se amesteca bine impreuna cu sarea si sucul de lamaie. Se rastoarna aluatul pe masa infainata si ii dam o forma aplatizata. apoi il invelim in folie si il dam la frigider minim o ora sau si mai bine peste noapte.

Scoatem aluatul din folie, rupem din el o bucata de dimensiunea unui pumn, apoi pe masa infainata formam un rulou subtire din care taiem bucatele de aprox 10 grame si le rulam in forma de semiluna. Asezam fursecurile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt si le coacem la 180 de grade timp de 11-15 minte pana se rumenesc usor.

Dupa ce se scot din cuptor si se racesc 10 minute, se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Si video-ul de care va spuneam: https://www.youtube.com/watch?v=pBBK5h_Ep38

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa cu crema de vanilie Dukan

Postat de deyutzky

Negresa cu crema de vanilie Dukan

Incepem cu crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si...

Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de gaby_d

Prajitura Snickers

Blat Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare. Trebuie sa obtii o compozitie ferma, lucioasa. Adauga faina cernuta impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 19:34
Delicioase
la 22.12.2014, 19:40
bune bune
la 22.12.2014, 19:41
buuuubne
la 22.12.2014, 19:41
buuuune
la 22.12.2014, 19:42

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking