Varza a la Cluj
Postat de gabrielacuisine in Porc 3 Apr 2013 | 38853 vizualizari
De cand vroiam sa fac eu o varza a la Cluj…..! cred ca nu am mancat niciodata o varza mai buna, dupa mine bate si sarmalele! Este cam bogata in calorii, ce-i drept, dar merita facuta macar acum cand avem varza murata la butoi, ca daca vine vara, nu prea merge cu varza dulce…Asadar va provoc la un dezmat…culinar bineinteles :-)
Vreau sa precizez ca am ales o reteta pe gustul meu, se poate face si cu orezul fiert, si cu varza dulce si cu carnea cruda, cu sau fara afumatura (carnati sau costita), smantana etc.Sunt mai multe variante. Eu o prefer pe aceasta!
Inapoi la reteta
|
Comentarii (13)
la 03.04.2013, 18:19
foarte buna varza ta!!!bravo!!!
la 03.04.2013, 18:56
Vaiii Gabriela , m-ai terminat pe ziua de azi , Buna tare varza
la 03.04.2013, 18:58
Eu ma dau batuta,ma duc la somn
sa ma strige cineva cand trece viitura
la 03.04.2013, 19:50
buna
la 03.04.2013, 20:00
Mmmmmm ce buna esteeee
la 03.04.2013, 21:48
gustoasa
la 03.04.2013, 22:37
O bunatate!
la 12.11.2014, 17:13
la 17.10.2019, 21:49
Deci, versiuni exista fel de fel,sau ce are omul prin casa. Nu vreau sa deranjez, dar eu o fac in 40 de minute. Pun 3 linuguri de ulei tai cuburi niste slanina cu sunca afumata, si soric..5 minute…calesc ceapa peste ulei si slanina si soric…5 minute… pun 1 litru de apa… mai iau o oala de 3-4 L..pun 2 litri de apa..pun orez in a 2-a oala… las pe foc…bun…intre timp tai o varza mica-medie de 1kg jumate….in oala de 5-6 L cu ceapa si slanina si ceapa si apa…bun….pun la fiert peste…ma duc la TV intre timp pana fierbe varza intr-oa oala si orezul in alta..cqam 15-20 min..mai mestec la 5-6 minute sa nu se prinda…cand toate is fierte…strecor orezul de apa… pun peste varza….si tai vre-o 300 grame de carnatz afumat si legume din borcan ptr iarna..ardei, rosii telina..zarzavat de casa…le anestec pe toate in oala mare..le mai las 10 15 minute sa fiiarba impreuna… cand e aproape gata, cu 2 minute inainte….mai pun piper, boia , cimbru, marar……gata !…servesc cu smantana sau iaurt..sana, etc. Asta nu e Reteta oficiala, poate nimeni nu o are pe “aia oficiala si originala”, dar eu nu le mai bag la cuptor si alte cumplicaturi, vase de yena, cuptor murdar…conteaza afumatura de la inceput ( slanina afumata cu carnita…si carnatul felii de la sfarsit )…nice day !
la 23.10.2020, 10:02
Gustoasa!
COMENTEAZA