Ingrediente
- 1 bucata pastrama de porc afumata (260 g)
- 1 bucata sunca de porc (200 g)
- 6 urechi de porc (600 g)
- 1 varza mare murata
- 1-2 linguri ulei
- 200 ml suc de rosii
- putin piper
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 2 foi de dafin
- 500-600 ml apa
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Carnea se spala si se taie bucati mari.
Varza se spala si se toaca, pastrand 3-4 frunze mari.
Intr-o tava unsa cu ulei se pune jumatate din varza tocata. Se adauga carnea, jumatate din sucul de rosii, putin piper, boiaua de ardei dulce si foile de dafin. Se pune restul de varza si se stropeste cu sucul de rosii ramas. Se adauga apa, iar pe deasupra se pun foile mari de varza pastrate. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand carnea este bine patrunsa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu urechi de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|