Ingrediente
- 3-4 cartofi mai mari
- 1/2 capatina varza cam de 1,5 kg
- 4 catei usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place
- 1 morcov potrivit
- 1 varf cutit boia iute afumata(optional)
- 1/2 lingurita zahar
- o ceapa
- 2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete
- 3 -4 linguri pasta de rosii
Mod de preparare
Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.
Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,
adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.
Scoatem cartofii pe un platou .
In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.
Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.
Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofii,amestecam,acoperim cu capac. Mai lasam 15 min.
La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.
Varza poloneza este gata!
Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu cartofi ca la Kracovia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|