Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
7 Dec 2021 | 11076 vizualizari
Varza calita cu cartofi ca la Kracovia

Va prezint o reteta poloneza de post delicioasa. Desi la prima vedere pare ca-i ceva banal ,in realitate este un prepart foarte complex si foarte satios. Varza gatita astfel este crocanta ,nu terciuita. Un preparat ce merita toata atentia .  

Ingrediente

  • 3-4 cartofi mai mari
  • 1/2 capatina varza cam de 1,5 kg
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 legatura verdeata ,marar sau patrunjel de care va place
  • 1 morcov potrivit
  • 1 varf cutit boia iute afumata(optional)
  • 1/2 lingurita zahar
  • o ceapa
  • 2 rosii sau jumatate de cutie rosii cubulete
  • 3 -4 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.

 Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,

adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti.

Scoatem cartofii pe un platou .

In uleiul ramas ,adaugam ceapa taiata solzisor,cand a devenit sticloasa ,adaugam zaharul ,amestecam ,lasam un minut,apoi adaugam morcovul spalat si taiat feliute.Adaugam pasta de rosii, si rosiile ,totul sotam timp de 5 minute.

Varza spalata si taiata grosier o adaugam in oala ,amestecam si acoperim cu capac.

Cand varza s-a lasat un pic,adaugam cartofii,amestecam,acoperim cu capac. Mai lasam 15 min.

La sfarsit,adaugam usturoiul zdrobit,verdeata,potrivim de sare si piper dupa gust ,adaugam boiaua iute (optional).Amestecam si mai lasam 2-3 minute. Oprim flacara si dupa 5 minute se poate servi.

 

 

Varza poloneza este gata!

Se poate servi cu muraturi sau cu ce va place.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu cartofi ca la Kracovia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga...

Citeste continuarea

Pilaf cu linte si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Pilaf cu linte si ciuperci

Ceapa o curatati, o tocati marunt. Morcovul decojit il taiati cubulete, ardeiul kapia curatat la fel. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de apa si le mai tocati. Usturoiul il curatati, il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2021, 14:52
Super!
la 07.12.2021, 17:00
Interesanta reteta!
la 07.12.2021, 17:01
Ne făcea mama și nou când eram mici, mai ales vinerea!
la 07.12.2021, 17:35
la 07.12.2021, 19:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking