Ingrediente
- 2 verze acre potrivite ca marime
- 1kg. fleica mai grasa
- 50 ml. ulei
- 2 foi dafin
- 1/4 lingurita piper macinat
- 1 lingura cimbru maruntit
- o lingura pasta de ardei
- o legatura marar verde
Mod de preparare
Varza am desfacut-o in foi si am lasat-o in apa rece pentru doua ore.
Fleica spalata si uscata cu ajutorul prosoapelor de bucatarie din hartie se feliaza.Partea cu mai multa grasime am portionat-o pentru jumari,iar restul de carne am taiat-o marunt(cuburi de 2,5 cm.) si am prajit-o dupa ce am prajit jumarile.
Ia o cratita cu fundul gros sau un ceaun ,pune putin ulei si prajeste jumarile pana devin rumenite.Scoate lumarile ,sareaza-le si lasa la racit.
Varza stoarsa se toaca in felii subtiri.
Se pune varza in vasul in care ai facut jumarile si se caleste pana se inmoaie putin.
Adauga pasta de ardei,sucul de rosii,foaia de dafin,cimbru,piperul si mararul tocat.
Peste toate acestea pune jumarile si da vasul la cuptorul incins pentru 1,30-3 ore.
Serveste varza cu mamalilg si ardei iute!
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|