Varza cu carnati si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
21 Sep 2016 | 3882 vizualizari
Varza cu carnati si ardei copt

Este o mancare tare buna, mai ales daca o serviti cu mamaliguta. Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor.

Ingrediente

  • o varza alba (1,8 kg);
  • 500 g carnati de porc;
  • 150 ml ulei;
  • o ceapa mare alba;
  • un ardei gras portocaliu;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 600 g ardei kapia + o lingura de sare grunjoasa;
  • 4 rosii mari;
  • o foaie de dafin;
  • cateva boabe de piper;
  • apa;
  • o legatura de marar verde.

Mod de preparare

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt.

Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul  gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.

Peste carnati se pun ceapa, ardeiul gras si putina sare si se calesc pana cand scade apa lasata de legume, dupa care se adauga varza, inca putina sare si o lingurita de boia de ardei dulce.  Se lasa la foc, amestecand din cand in cand pana ce scade aproape de tot apa lasata de varza, apoi se adauga apa cat sa acopere continutul cratitei. Se lasa la fiert in continuare si se mai completeaza cu apa daca este necesar.

Ardeiul kapia se spala si se coace la flacara aragazului, dupa care se pune intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste el si se acopera cu un capac pentru 10-15 minute. Dupa aceea se decojeste, i se indeparteaza cotorul si semintele si se spala.

Rosiile se spala, se decojesc si se dau prin robot impreuna cu ardeiul copt, apoi se pun peste varza cand aceasta s-a fiert, impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se mai clocotesc cateva minute, dupa care se ia cratita de pe foc si se adauga mararul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carnati si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Postat de retetele_tinei

Chiftele cu carne macinata de porc si soia

Pentru inceput, soia se pune intr-un bol. Peste soia se pun 400 ml apa clocotita si se lasa pana aceasta s-a umflat. In alt bol se pune carnea tocata de porc. Peste carnea tocata se pune...

Citeste continuarea

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

Postat de simona72

Tocanita de praz, ciuperci si costita de porc afumata

De la costita de porc am inlaturat oasele si am lasat doar carnea. Am spalat carnea ramasa si am uscat-o cu servetele de bucatarie. Am pus uleiul la incins, am spalat prazul, l-am crestat pe toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2016, 15:57
N-am incercat combinatia, dar imi place mult cum arata
P.S. Am si eu setul ala de vase termorezistente
la 21.09.2016, 15:58
Multumesc, Ina! Vasul l-am primit de la draga de Merisor
la 21.09.2016, 16:00
Sunt foarte bune, eu le-am castigat la Decorix
la 21.09.2016, 16:05
Buna mancarica cu varza!
la 21.09.2016, 16:07

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking