Varza cu smantana si sunca afumata

Postat de ctlina in Mancaruri de legume
6 Dec 2018 | 3876 vizualizari
Varza cu smantana si sunca afumata

"reteta romaneasca" Varza cu smantana este o mancare amintire din copilarie. De cand ma gandesc sa fac si n-am vazut multe retete, nu stiu daca este un fel de mancare foarte cunoscut. Se pare ca este originara din Bucovina regiunea mea de nastere. https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/varza-cu-smantana-si-sunca-afumata.html

Ingrediente

  • 1/2 varza proaspata
  • 125 g sunca afumata taiata bucatele (facultativ)
  • 200 g smantana
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulin de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati ceapa si morcovul.

Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul.

Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit.

Adaugati bucatelele de sunca si reveniti impreuna.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Puneti varza peste ceapa si sunca. 

Amestecam smantana cu o lingura de faina si cu o lingura de bulion de rosii.

Adaugam smantana peste varza, amestecam bine si lasam varza sa fiarba impreuna cu smantana cateva minute.

Este gata, presarati paprika si patrunjel tocat.

Serviti cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu smantana si sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu sunculita afumata,parmesan si varza murata

Postat de cris2711

Omleta cu sunculita afumata,parmesan si varza murata

Intr-un castron se pun 5 oua,care se bat bine cu furculita,se adauga sunculita ,sarea si piperul,daca sunculita este sarata,nu se mai pune sare. Apoi se adauga smantana. Intr-o tigaie ,se...

Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca de varza

Postat de Sidy

Ciorba ardeleneasca de varza

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza ,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 06.12.2018, 21:54
Prea bune ingredientele, ca să refuzăm...!
la 06.12.2018, 21:55
Cam buna!
la 06.12.2018, 22:34
Sigur ar fi pe placul meu
la 06.12.2018, 23:36
la 07.12.2018, 01:31

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking