Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
28 Dec 2019 | 5072 vizualizari
Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor

De dragul lor, am preparat verze de Bruxelles de câteva ori (deși nu-mi place varza, în general) dar acum este pentru prima dată când le fac la cuptor, cu sos alb. Mi s-a părut cea mai gustoasă rețetă cu aceste verzișoare drăguțe...

Ingrediente

  • 500 grame de varză de Bruxelles
  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de smântână grasă
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • unt pentru uns tava
  • Pentru servit:
  • smântână

Mod de preparare

Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare.

După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă.

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare.

Cât timp fierb verzele, se prepară sosul alb din: amidon, unt, lapte și smântână. Se dă crăticioara cu sosul pe aragaz, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se îngroașă puțin. Atunci se ia crăticioara de pe foc și se lasă în așteptare, până ce vor fi gata verzele.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se distribuie în ea verzele fierte și răcorite.

Sosul alb se toarnă uniform peste verze, se condimentează cu; sare,piper și boia de ardei dulce, se presară cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

Se servește imediat, cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Postat de oanapl

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Vânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte. Ceapa şi usturoiul le...

Citeste continuarea

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Postat de rocsi_1612

Vinete cu ton si mozzarella la cuptor

Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2019, 10:26
la 28.12.2019, 10:39
la 28.12.2019, 15:01
Eu nu m-am împrietenit, încă, cu varza de Bruxelles, dar cred că e bun ce ai făcut tu aici.
la 28.12.2019, 15:07
Merișor, știu că sunt puțini cei care o preferă... Nici mie nu-mi place varza, în general, dar din acestea de Bruxelles, vâzându-le atât de drăguțe, îmi place să cumpăr, din când în când și să le prepar. Așa, cu sos alb, sunt gustoase, dar sigur voi încerca și alte rețete, pentru că-mi place aspectul acestor verzișoare (îmi plac lucrurile mici... ) Mulțumesc frumos pentru încredere și pentru apreciere!
la 28.12.2019, 16:46
Nici eu n-am incercat retete cu varza de bruxelles, dar presupun ca e buna. Sa aveti pofta!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking