Varza de bruxelles pane

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
5 Apr 2016 | 3641 vizualizari
Varza de bruxelles pane

Aceasta varza micuta cu gust intens pe mine m-a cucerit. Am gatit-o in diverse variante si de aceasta data am ales sa o fac pane. Este foarte buna alaturi de un sos de rosii iute sau de un sos cu usturoi. Reteta pe care vi-o aduc azi este una simpla si foarte gustoasa.   

Ingrediente

  • -0.5kg varza de bruxelles
  • -2 oua
  • -3 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -1/2 lingurita nucsoara
  • -ulei pt copt

Mod de preparare

Incepem cu varza pe care o curatam de frunzele vestejite sau maroni . Eu pun legume verzi, cumparate, in apa rece (cat mai rece) cu o lingurita de bicarbonat de sodiu sa stea cateva minute.

Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert. Cand fierbe adaugam varza curatata si o lasam sa fiarba pana cand se inmoaie putin. Eu am lasat-o cam 6 minute.

O scurgem de apa si o lasam sa se raceasca.

Batem ouale impreuna cu un praf de sare, piper si nucsoara.

Varza o dam prin faina si prin ou.

Intr-o tigaie incinsa punem uleiul iar cand acesta este fierbinte prajim varza in el pe toate partile.

Scoatem pe un servetel de hartie si servim cu sos de rosii, sos de smantana si usturoi sau smantana simpla.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de bruxelles pane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

Postat de Satisfyyourcravings

Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

Se amesteca supa si laptele intr-o  oala  si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2016, 11:39
interesant
la 05.04.2016, 11:41
la 05.04.2016, 11:55
Ce bine arata!
la 05.04.2016, 12:07
Felicitari pentru efort! De cate ori am gatit varza asta mie nu mi-a placut... :">
la 05.04.2016, 12:14
poate pane mi-ar placea si mie

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking