Ingrediente
- 1 varză dulce, mică (sub 1 kg)
- 1-2 rădăcini de morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 bucată mică de țelină (opțional)
- 200-250 ml suc de roșii
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă uscată, medie
- 2-3 căței de usturoi (opțional)
- boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)
- piper măcinat, după gust
- sare, după gust
- ardei iute (opțional)
- 1 legătură de pătrunjel verde tocat (opțional)
Mod de preparare
Curățăm legumele și le spălăm bine. Morcovul, pătrunjelul și țelina le dăm prin răzătoarea mică, varza o tăiem mărunt sau fideluță iar ceapa o tocăm mărunt. Punem uleiul la încins, într-o tigaie. Sotăm ceapa împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina, nu mai mult de 5 minute. Adăugăm apoi varza, usturoiul pisat, sucul de roșii și cca. 100-150 ml de apă. Nu uitați să puneți și o crenguță de cimbru care îi va da un gust special verzei! Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă la foc mic, până ce se inmoaie varza. Pe parcurs putem să mai adăugăm apă, dacă este nevoie. Când este gata, asezonăm cu condimente, după gust. Putem servi varza călită ca atare sau ca și garnitură pentru orice fel de friptură. Eu am servit varza călită doar cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu rondele de ardei iute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce calita, cu cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|