Varza murata la butoi

Postat de nadina73 in Muraturi
13 Oct 2010 | 112348 vizualizari

Daca doriti sa aveti o varza super buna la Craciun pentru sarmalute, va recomand reteta tatalui meu pentru varza murata si rezultatul e garantat.

Inapoi la reteta

Comentarii (27)

la 28.10.2010, 23:54
dar sa sufli in ea in prima luna de zile sa se amesteca bine ,eu am un furtun mai gros pun in fundu bidonului si celalalt capat la gura bidonului si e foarte simplu,suflu zilnic in ea timp de 1 luna si gata.:iar sfecla rosie o pun pt culoare va fi o culoare roz,ticlam......o culoare si un gust de nota 10
la 28.10.2010, 23:57
Cum a zis si Inuca noastra ,se poate bea ( ne place tare mult ,dar si bagam la apa apoi) sau in ciorba de perisoare e grozava,in tocanita de de porc la Craciun cand taiam porcu se punea zama de varza (moare cum se zice la noi in Ardeal)............sant multe mancaruri unde se foloseste,de obicei eu prin mai o targ in sticle de 2 litri si o pastrez asa ,daca nu mai am varza
la 31.10.2010, 14:07
asa facem si noi varza murata, acum o executam
la 31.10.2010, 23:09
spor la munca anca
la 13.11.2010, 16:00
trebuie sa va spun ca grecii nu au varza murata si eu mananc la nebunie.plus k imi plac si sarmalele,varza calita. trebuie sa invat sa pun si eu..
la 16.05.2012, 18:26
Felicitari pentru reteta si comentarii.

O adaugire importanta: sarea trebuie sa fie naturala (din mina de sare), care exista in pamant de milioane de ani si nu este poluata sau artificiala.

Oamenii de stiinta au descoperit ca sarea gema (din mina) nu face rau organismului (in cantitati limitate), pentru ca este un amestec de minerale importante organismului uman.

Dar sarea obtinuta industrial ("sodium chloride", sau in romaneste "clorura de sodiu" -- aceasta sare artificiala trebuie evitata pe cat posibil, ca sa nu submineze sanatatea, fiindca are un singur mineral si poate fi poluata.

În România zăcăminte de sare se află în localități care poartă des denumirea de ocnă (mină de sare) ca de exemplu: Ocna Sibiului, Ocnele Mari, Ocna Mureș, Ocna Dejului, Praid, Turda, Târgu Ocna, Slanic Prahova si altele.
la 03.11.2012, 14:44
la 05.11.2012, 13:29
vin de craciun sa imi dai si mie niste varza
la 15.12.2012, 10:58
la 06.08.2013, 16:04
ahhh ce verze aici
la 01.10.2013, 12:19
Una si una taman bun e pentru sarmalute si nu numai
la 16.10.2019, 15:07
Validez reteta.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking