Ingrediente
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita sare
- 250 ml apa
- 20 ml ulei
- 1 salata verde
- Cozile de la 2 cepe verzi
- 2 legaturi marar
- Sare
- Ulei
Mod de preparare
Pregatim aluatul pentru placinte. Dizolvam drojdia in apa calduta. Adaugam faina cernuta, sarea si uleiul si framantam bine, pana obtinem un aluat elastic. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Pregatim in acest timp umplutura. Salata, cozile de ceapa verde si mararul se spala bine si se taie marunt intr-un vas. Se sareaza bine si se lasa 30 minute sa-si lase apa. Apoi se storc bine si se amesteca verdeata cu o lingura de ulei. Dupa ce a dospit aluatul, il impartim in bilute, pe care apoi le intindem in forma de cerc. Punem o lingura de verdeata in mijloc, apoi adunam marginile. Intindem usor aluatul, sa nu iasa umplutura si prajim placintile intr-o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei. Le prajim pe ambele parti, pana sunt frumos rumenite. Le servim calde, dar sunt tare bune si reci.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "" Varzare"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|