Ingrediente
- 500 g. faina
- 350 ml. apa
- un praf de sare(un varf de lingurita)
- o lingurita drojdie uscata
- 200 ml. ulei
- o varza acra potrivit de mare
- 2 cepe
- piper
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sare,drojdie si cu apa calduta si se framanta bine.
Se lasa sa se odiheasca aluatul jumatate de ora.
Curatam,spalam ceapa si o tocam marunt.
Varza se toaca marunt.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins .
Adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa.
Peste ceapa adaugam varza tocata marunt.
Cand varza s-a inmuiat ,se stinge focul si se asezoneaza cu piper dupa gust.
Se imparte aluatul in 7 parti si se framanta si se formeaza bile.
Fiecare bila se intinde cu sucitorul o foaie subtire.
Punem cate o lingura de varza pe jumatate de foaie ,iar cealalta jumatat o tragem peste varza.
Apasam marginea cu degetele sau furculita.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie mare.
Cand uleiul este incins punem cate 2 varzari la prajit.
Prajim pe fiecare parte.
Cand sunt prajite le scoatem pe un servetel absorbant.
Sunt bune atat calde cat si reci.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|