Varzari prajite

Postat de Bunica in Mancaruri de post
3 Apr 2019 | 4202 vizualizari
Varzari prajite

Stiti momentul acela cand se apropie ora cine si parca n-ai manca ce ai prin frigider? Asa am fost eu acum cateva seri.Parca nimic din ce aveam nu-mi placea . Am tras cu ochiul in dulap si frigider;)aveam tot ce-mi trebuia pentru varzari ,o reteta de post creativa,si treci la treaba.Nu mi-a parut rau ca  am muncit putin:)))))

Ingrediente

  • 500 g. faina
  • 350 ml. apa
  • un praf de sare(un varf de lingurita)
  • o lingurita drojdie uscata
  • 200 ml. ulei
  • o varza acra potrivit de mare
  • 2 cepe
  • piper
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sare,drojdie si cu apa calduta si se framanta bine.

Se lasa sa se odiheasca aluatul jumatate de ora.

Curatam,spalam ceapa si o tocam marunt.

Varza se toaca marunt.

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins .

Adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa.

Peste ceapa adaugam varza tocata marunt.

Cand varza s-a inmuiat ,se stinge focul si se asezoneaza cu piper dupa gust.

Se imparte aluatul in 7 parti si se framanta si se  formeaza  bile.

Fiecare bila se intinde cu sucitorul o foaie subtire.

Punem cate o lingura de varza pe jumatate de foaie ,iar cealalta jumatat o tragem peste varza.

Apasam marginea cu degetele sau furculita.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie mare.

Cand uleiul este incins punem cate 2 varzari la prajit.

Prajim pe fiecare parte.

Cand sunt prajite le scoatem pe un servetel absorbant.

Sunt bune atat calde cat si reci.

Sa va fie de folos!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR

Cartofi manastiresti (de post)

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...

Citeste continuarea

Mancare de post- naut in stil oriental

Postat de CulinaryRainbow

Mancare de post- naut in stil oriental

   Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2019, 18:30
O, ce bune sunt...! Încă n-am făcut prăjite, doar coapte, dar sigur voi face și eu, cât de curând...!
la 03.04.2019, 18:37
Mi -ai facut o poftaaa !
la 03.04.2019, 18:42
Da ce bune au fost ,Costel! Pana vine Ina,mama ti-a facut
la 03.04.2019, 18:43
Coapte sau prajite tot bune sunt,Rodica.
la 03.04.2019, 18:49
bune bune

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking