Se freaca ouale intregi cu zaharul pana se face spuma, apoi se adauga treptat cate o lingura de apa clocotita amestecand mereu pana se termina apa.
Pe urma se pune treptat faina, amidonul, faina de si uleiul.
Se pune la cuptor intr-o tava de tort unsa pentru 15-20 minute (se verifica cu scobitoarea).
Pregatim crema:
Se încălzește 35 cl de lapte cu vanilia.
Într-un castron diluam amidonul cu 15 cl de lapte. Se adauga galbenusurile si zaharul si se amesteca bine
Se toarnă apoi treptat laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.
Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund, pana cand crema se ingroasa.
Se rastoarna crema intr-o tava si se pune un film alimentar la suprafata.
Se lasa sa se raceasca iar apoi se pune la frigider 2-3 ore.
Scoateti crema rece, frecati-o bine cu un tel.
Adaugati cate o lingura de unt si continuati sa amestecati.
Repetati pana terminati untul.
Crema este gata, puteti decora prajitura.
Se taie blatul in 2. Nu l-am insiropat era destul de pufos.
Strugurii se taie in 2 si se scot simburii.
Se pune jumatate din blat, un strat de crema si strugurii taiati alternand culorile.
Se repeta etapa. Ungem cu crema marginile si decoram cu fistic prajit.
Puneti la frigider pentru 4-5 ore.
Pofta Buna !!!!!